Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Προφυλακίστηκε ο Βούλγαρος κατηγορούμενος



Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος από τη Βουλγαρία στον οποίο αποδίδεται η εν ψυχρώ δολοφονία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Στην απολογία ο 30χρόνος αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και υποστήριξε ότι «δε γνώριζε καν τον επιχειρηματία».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο δράστης που εμφανίζεται στο βίντεο να πυροβολεί τον Γιάννη Μακρή τέσσερις φορές εν ψυχρώ, έχει εντελώς διαφορετική σωματοδομή από αυτόν. «Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε για ποιο λόγο είχε έρθει στην Αθήνα, εκείνος φέρεται να απάντησε:

«Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη.»

Όσο αφορά το γεγονός οτι άλλαξε τρία οχήματα μέχρι τη δολοφονία φέρεται να τόνισε «το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω»

Πάντως, φίλος του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία φέρεται να έχει καταθέσει στις αρχές ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τον Μακρή σε ένα κατάστημα στη Γλυφάδα, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.