Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δίωξη και στην Ελλάδα για την 20χρονη με την κοκαΐνη



Ποινική δίωξη άσκησε στην 20χρονη που συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο Χονγκ Κονγκ η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών. Την μήνυση έκαναν οι ίδιοι οι γονείς σε μία προσπάθεια να εκδοθεί η κόρη τους στην Ελλάδα.

Η 20χρονη κρατείται τους τελευταίους περίπου 8 μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 20χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου, η άσκηση δίωξης από την ελληνική εισαγγελία προσθέτει ένα ακόμη μέσο στο νομικό οπλοστάσιο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση της 20χρονης στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση «δυσχερή» καθώς δεν υπάρχει διμερής συμφωνία δικαστικής συνδρομής.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι συνθήκες των φυλακών του Χονγκ Κονγκ είναι καλές, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως η πελάτισσά επιμένει ότι είναι αθώα: «Πολλοί αμφιβάλλουν για αυτό αλλά έπεσε θύμα της αφέλειας και της ευπιστίας της», πρόσθεσε.

Παρά τις μικρές πιθανότητες, η πλευρά της οικογένειας ελπίζει στην έκδοση της 20χρονης στην Ελλάδα όπου «υπάρχουν οι εγγυήσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας».

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να είναι το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση.

Η 20χρονη φέρεται να ήρθε σε επαφή μαζί του μέσω διι δικτύου όσο έμενε στη Μυτιλήνη και εκείνος της έταξε ότι θα γίνει μοντέλο.

Η 20χρονη έδωσε τελικά στις κινεζικές αρχές στοιχεία για τον Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του.

Πρόκειται για αυτούς που την συνόδευσαν ως την Αιθιοπία και της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται, τον σάκο με την κρυμμένη κοκαΐνη με την οποία συνελήφθη.

Με την ανακοίνωση της σύλληψης της Ελληνίδας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από το νησί, ενώ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου:

Προ τριμήνου περίπου είχα καταθέσει αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκ μέρους των γονέων της Ειρήνης, στην οποία εξέθετα τα γεγονότα, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη και κράτησή της.

Μετά την αναφορά αυτή και κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Κυρίας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διατάχθηκε προανάκριση, η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αθηνών και μετά την ολοκλήρωσή της και τη μελέτη και επεξεργασία του συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού, η Κυρία Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε την από 08/05/2018 Ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της αγοράς, κατοχής και μεταφοράς από δράστες που ενήργησαν από κοινού και κατ'επάγγελμα.

Μετά την άσκηση της ποινικής διώξεως θα διεξαχθή Κυρία Ανάκριση από Ανακριτή που θα οριστεί αρμοδίως, ο οποίος και θα προσωποποιήσει τις κατηγορίες και ευελπιστούμε στη σύλληψη και τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Η υποβληθείσα από την υπεράσπιση της 20χρονης αναφορά, η οποία οδήγησε στην άσκηση της ποινικής διώξεως, έχει σαν σκοπό να ενισχύσει το νομικό μας οπλοστάσιο στην ιδιαίτερα δυσχερή προσπάθεια και επιδίωξη να εκδοθεί η 20χρονη και να δώσει λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη (άρθρα 6 και 8 του Ποινικού Κώδικα), είτε κατά προτίμηση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στο Χονγκ-Κονγκ, είτε μετά τη δίκη που πρόκειται να διεξαχθή εκεί και που η επόμενη ακρόαση έχει ορισθεί για την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018».