Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί – Στις… μονάδες η διαφορά



Η αγωνία της κοινής γνώμης και του επιχειρηματικού κόσμου για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της GPΟ, σύμφωνα με την οποία, το 49,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα εισοδήματά τους κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν μειωθεί ενώ για το 47,4% παρέμειναν σταθερά.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας  την επαύριον της πανδημίας, το 58,7% διαβλέπει επιδείνωση του οικονομικού κλίματος.

Παρόλα αυτά, η ΝΔ, διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, με 36,1% έναντι 22,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό 7,3%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜΕΡΑ 25 με 3%. Σύμφωνα με  την δημοσκόπηση της GPO, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιοποιεί το powergame.gr, περίπου ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες δηλώνει  αναποφάσιστος ή επιλέγει  άλλο κόμμα, λευκό, άκυρο ή αποχή.

 

Στην έρευνα για την αξιολόγηση του έργου των  υπουργών, στην πρώτη γραμμή αναδεικνύονται τόσο τα εθνικά θέματα, κυρίως με την όξυνση στις ελληνοτουρκικές θέσεις όσο και με τη διαχείριση της κρίσης λόγω του κοροναϊού, κυρίως στους τομείς της Υγείας της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση παίζουν επίσης όσο η διαχείριση των οικονομικών θεμάτων όσο και τα ζητήματα προστασίας του πολίτη.

Έτσι, την πρώτη πεντάδα σε επίπεδο θετικών κρίσεων καταλαμβάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δένδιας, Υγείας κ. Κικίλιας, Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.

Στην 6η θέση, βρίκσεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ακολουθούν οι υπουργοί: Εργασίας κ. Χατζηδάκης, Μεταφορών κ. Καραμανλής, Εσωτερικών κ. Βορίδης και Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.