Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δήμος Ικαρίας: Θα κυνηγήσουμε νομικά τον 25χρονο που έσπασε την καραντίνα



Ενα ολόκληρο νησί, η Ικαρία, βρίσκεται σε συναγερμό. Οι κάτοικοι είναι πυρ και μανία με την εγκληματική ανευθυνότητα του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας, που ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο στην Αθήνα, εκείνος σαν να μη συμβαίνει κάτι, πήγε για διακοπές στο νησί. Λίγο μετά διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Θα κινηθεί νομικά εναντίον του ο Δήμος Ικαρίας

«Θα τον κυνηγήσουμε νομικά» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας.

«Είναι εγκληματικό το καταλαβαίνετε και σαν δήμος θα κινηθούμε εναντίον δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Προφανώς θα κινηθούμε νομικά. Όλη η Ικαρία είναι έξαλλη. Όλη η κοινωνία της Ικαρίας. Ένα μικρό νησί που είναι αποκλεισμένο, που δεν έχουμε μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν έχουμε θαλάμους αρνητικής πίεσης, να συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι ήρθε ο ιός στο νησί σου, σου χτύπησε την πόρτα και εσύ τελικά θα είσαι εδώ ανυπεράσπιστος. Προφανώς και είμαστε έξαλλοι και όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη».

Το δρομολόγιο του 25χρονου από το Λονδίνο έως την Ικαρία

Ο 25χρονος γόνος εφοπλιστικής οικογένειας επέστρεψε στην Αθήνα από το Λονδίνο στις 12 Μαρτίου. Έπρεπε κανονικά να μπει σε καραντίνα. Εκείνος όμως αγνόησε μέτρα και απαγορεύσεις.

Στις 20 Μάρτιου μαζί με μία φίλη του από την Ολλανδία μπαίνουν στο Blue Star Μυκονος και φθάνουν στην Ικαρία. στο εξοχικό του. Και σαν να μην έφθανε αυτό άρχισε να κάνει βόλτες στο νησί και να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ και φούρνους. Στις 25 Μαρτίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και την επόμενη ημέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Αυστηρές ποινές με φυλάκιση για όσους «σπάνε» την καραντίνα

Ο νόμος είναι αυστηρός για όσους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις οδηγίες και τα μέτρα.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «αυτός που από μόνος του παραβιάζει τον νόμο και σπάει την καραντίνα, χωρίς να κολλήσει κανέναν άλλον, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια. Πρέπει να το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Λυπάμαι που τους φοβίζω, αλλά άνθρωποι που παραβιάζουν τον νόμο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα, να το ξέρουν. Ή θα μείνουν στο σπίτι τους ή θα πάνε στη φυλακή. Μετά δεν υπάρχει ούτε αναστολή, ούτε μετατροπή της ποινής, ούτε τίποτα».

Τόνισε μάλιστα πως «αν κάποιος κυκλοφορώντας μεταφέρει τον ιό και γνωρίζει ότι έχει τον ιό και κολλήσει έναν συνάνθρωπό του και αυτός ο άνθρωπος πεθάνει, η ποινή η οποία προβλέπεται είναι έως 15 χρόνια κάθειρξη».

Αναζητούν 16 επιβάτες στη Λήμνο που ταξίδευαν με τον 25χρονο

Ο 25χρονος έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή οι αρχές προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές του.  Στο μικροσκόπιο έχουν μπει όσοι τον πλησίασαν. Από τη φίλη του που είναι σε καραντίνα στο νησί ως και τους συνταξιδιώτες του.

Μάλιστα στη Λήμνο αναζητούν 16 επιβάτες που ήταν στο πλοίο μαζί του στις 20 Μαρτίου. «Τους ενημερώσαμε όλους τους επιβάτες με μηνύματα στα κινητά τους» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o δήμαρχος Ικαρίας και πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος 25 χρόνων δεν είναι νεαρός. Είναι ένας ώριμος άνδρας, δεν είναι νεαρός».