Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δημήτρης Λιγνάδης: Άσχημα τα νέα στη φυλακή – Δεν θα τύχει ειδικής μεταχείρισης



Δεν θα τύχει ειδικής μεταχείρισης ο Δημήτρης Λιγνάδης όπως όλα δείχνουν στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται προφυλακιστέος από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω φυλακή διαθέτει συνολικά μόλις πέντε θελάμους για ένα σύνολο 112 κρατούμενων, οι οποίοι έχουν όλοι καταδικαστεί για αδικήματα γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Τα άσχημα νέα για την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι πως ο ίδιος δεν θα έχει «ειδική αντιμετώπιση» παρά μόνο αν κριθεί από τον εισαγγελέα πως διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι λόγω της δημοσιότητας και έκτασης που πήρε το συγκεκριμένο θέμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα έμπαινε σε κελί μόνος του για λόγους ασφαλείας. Αυτό εν τέλει δεν πρόκειται να συμβεί. Οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα δρομολογηθεί εφόσον υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις πως απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.

Η μεταφορά στις φυλακές

Ο πρώην καλλιτεχνικός διαυθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (26/2) στο χώρο των φυλακών και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το τεστ βγήκε αρνητικό και θα παραμείνει σε απομόνωση για 7 ημέρες.