Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δήμητρα της Λέσβου: Στα χέρια των Αρχών ο οδηγός που τη χτύπησε



Στα χέρια της Αστυνομίας φέρεται να βρίσκεται ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε τη Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστή ως «Δήμητρα της Λέσβου». 

Όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας την Τρίτη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η τροχαία έχει βρει τον οδηγό που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο οδηγός έχει ομολογήσει την πράξη του και αναμένεται να απολογηθεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η «Δήμητρα της Λέσβου» εξαφανίστηκε από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Στις 9 Απριλίου πέφτει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη και το σώμα της πηγαίνει στο Τζάνειο Νοσοκομείο χωρίς να έχει γίνει κάποια ταυτοποίηση.

 

Η οικογένεια έκανε έκκληση να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός «Silver Alert», κάτι που έγινε πολύ αργότερα, στις 25 Μαΐου. Η Δήμητρα θάβεται ως άτομο αγνώστων στοιχείων και η ταυτοποίηση της σορού της έρχεται μόλις στις 14 Ιουνίου, δηλαδή δύο μήνες μετά το τροχαίο.

«Δεν πήραν ούτε αποτυπώματα ούτε τίποτα [...] Τον πέταξαν στο ψυγείο. Μας πόνεσε γιατί τον αφήσαμε για να γιατρευτεί και τον άφησαν να φύγει. Έφυγε άδικα» είπε ο αδερφός της Δημήτρη Καλογιάννη.