Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δίκη Άλκη: Καταθέτουν οι φίλοι του που βρίσκονταν μαζί του το μοιραίο βράδυ



Συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουάριου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό  των δύο φίλων του. Σήμερα θα καταθέσουν τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του 19χρονου που υπήρξαν και οι ίδιοι θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Μέχρι στιγμής, στο βήμα του μάρτυρα έχουν ανέβει ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή του Άλκη, καθώς και ο 21χρονος φίλος του που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στην επίθεση, στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή.

Για την υπόθεση έχουν οριστεί ήδη αρκετές δικάσιμοι έως και τον Μάρτιο, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, σε μερικές ημέρες.

«Θα ήμουν κι εγώ νεκρός…»

Ο 21χρονος φίλος του Άλκη, στην κατάθεσή του,  αναγνώρισε τη συμμετοχή ενός εκ των κατηγορουμένων, λόγω του ύψους του και χρώματος των μαλλιών του, καθώς, όπως είπε, δεν φορούσε κουκούλα, όπως οι υπόλοιποι.

«Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ήρθαν να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν […] Ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα, και μαχαίρια […] Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι […] Σταμάτησαν μόνο όταν ήρθαν κάποια άτομα προς τα πάνω, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ νεκρός», ανέφερε ο νεαρός σπουδαστής κατά τη μαραθώνια κατάθεσή του.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση, όλοι όμως αρνούνται ότι χτύπησαν τον Άλκη.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.