Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διάσωση 60χρονου ψαροντουφεκά από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (Σπάνιες φωτό)



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, ελικόπτερο του ΠΝ (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και την 00:40 εντόπισε αγνοούμενο υποβρύχιο αλιέα σε βραχώδη ακτή του Πόρου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού η Λιμενική Αρχή Πόρου, ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες χθες για αγνοούμενο 60χρονο υποβρύχιο αλιέα, στην περιοχή Όρμου Μπαρμπαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο  60χρονος είχε μεταβεί για τη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας χθες το πρωί και έκτοτε αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ έρευνες από ξηράς διεξήχθησαν από περιπολικό όχημα της Λιμενικής Αρχής.

Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού σε βραχώδη περιοχή πλησίον του Όρμου Μπαρμπαγιά και μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Πόρου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.