Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύματα για τραυματισμένο αστυνομικό στις Φέρες Έβρου



Οι πληροφορίες, από δημοσιεύματα, ότι αστυνομικός έχει τραυματισρτεί στις Φέρες Έβρου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το θέμα προκλήθηκε από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτά, ομάδα αποτελούμενη από εθνοφύλακες και κυνηγούς που περιπολούσε στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, φέρεται να πυροβόλησε κατά Έλληνα αστυνομικού καθώς θεώρησε πως είναι παράτυπος μετανάστης και επιχειρούσε να περάσει τα σύνορα.

Όπως ανακοινώνεται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει καταγραφεί τέτοιο περιστατικό σε βάρος αστυνομικού την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή Φερών Έβρου.

Νωρίτερα, το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωσή του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες απαντήσεις. Επιβεβαιώνουν ή όχι το τραγικό αυτό συμβάν; Πότε επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης θα μαζέψει τους αυτόκλητους πιστολέρο που απειλούν τους πάντες; Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες του ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».