Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διαγραφή των δύο στελεχών της ΝΔ που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη



Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή, καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν, λόγω του γεγονότος ότι τα δύο στελέχη εμβολιάστηκαν εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη. Θέμα για το οποίο είχε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η «Αυγή», ενώ θέση πήρε με καυστική ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κάνοντας λόγο για «πλιάτσικο των αρίστων».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των δύο και από τις θέσεις που κατέχουν στον Δήμο. Ο δήμαρχος απάλλαξε των καθηκόντων της την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ κάλεσε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή, να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Ζέρβας, μέσω ανακοίνωσης, ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Ακριτίδου και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Τσαβλή για την έως τώρα προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό την Παρασκευή (26/02), απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου. «Θα το ξαναπώ: Δεν είναι παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι”. Ο καθένας θα πρέπει να νιώσει την ευθύνη που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζει τη διαδικασία», υπογράμμισε…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ