Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Der Standard: Με το «πείραμα της Ρόδου, η Ελλάδα θέλει να σώσει τον τουρισμό της»



25.000 άνθρωποι υπέβαλλαν αίτηση για να συμμετάσχουν στο «πείραμα» της Ολλανδικής κυβέρνησης για πληρωμένες διακοπές στο νησί της Ρόδου. Οι τυχεροί ήταν 189 Ολλανδοί, η συμπεριφορά των οποίων θα μπει στο μικροσκόπιο επιστημόνων ώστε να προκύψουν συμπεράσματα για το πώς μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια ο τουρισμός.

Στο θέμα αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που σύμφωνα με την Deutche Welle, σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να σώσει την τουριστική σεζόν παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού» . 

«Κατά τη διαδικασία επιλογής, η ολλανδική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις κρατικές υγειονομικές αρχές και το ταξιδιωτικό  πρακτορείο Sunweb, φρόντισε να συγκεντρώσει μια όσο το δυνατόν πιο ετερογενή ομάδα ταξιδιωτών, στην οποία πχ. να εκπροσωπούνται όλες οι ηλικιακές ομάδες» γράφει η Der Standard.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν στο τέλος να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα», αναφέρει το ρεπορτάζ, παρατηρώντας σε άλλο σημείο: «Το "πείραμα της Ρόδου", όπως έχει βαφτιστεί αυτό το πρόγραμμα, συνοδεύεται από επιστήμονες, οι οποίοι παρατηρούν τη συμπεριφορά των παραθεριστών: πόσο συχνά πλένουν τα χέρια τους, αν διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, αν φοράνε μάσκα. Μετά την επιστροφή τους, οι παραθεριστές θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα πέντε ημερών». Ενδιαφέρον έχει μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι επίκειται και δεύτερο, αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα τον Μάιο. Αυτή τη φορά στα Κανάρια Νησιά, με all-inclusive πακέτο οχτώ ημερών.

Στα σχέδια της Ελλάδας για άνοιγμα του τουρισμού σε επισκέπτες ξένων χωρών που έχουν εμβολιαστεί ή υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού PCR από την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο επίσης πιλοτικού προγράμματος, αναφέρεται και το τηλεοπτικό δίκτιο n-tv.Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η κρίση του κορωνοϊού με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν είχαν σοβαρό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό, κλάδο από τον οποίο εξαρτάται η Ελλάδα. Η Ελλάδα ελπίζει να καταφέρει γρήγορα να τονώσει και πάλι τον τουρισμό, με την τουριστική σεζόν να ανοίγει επίσημα στα μέσα Μαΐου.»