Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος η ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας



Ως το πρώτο βήμα για την οριστική ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας χαρακτήρισε την πρόσφατη έξοδο στις αγορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας».

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, «η έξοδος στις αγορές αποτέλεσε ένα σημείο καμπής, καθώς είναι το πρώτο βήμα μιας συνολικής στρατηγικής, ώστε τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανακτήσουμε πλήρως την πρόσβασή μας στις αγορές».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική στοχεύει και στη διαδικασία απεμπλοκής της χώρας από τη στενή επιτροπεία και την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας. «Να μπορεί δηλαδή, να νομοθετεί και να αποφασίζει, χωρίς την σκληρή εποπτεία των δανειστών» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, υποστήριξε ότι «πλέον έχουμε μία συμφωνία, η οποία ρυθμίζει τις αποπληρωμές και δημιουργεί ένα προφίλ χρέους, το οποίο είναι σε τροχιά βιωσιμότητας».

Σχετικά με τη γ’ αξιολόγηση, διαβεβαίωσε ότι δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί πλέον στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει τα δύο χρόνο που έχει μπροστά της».