Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Bαρυμπόμπη: Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής -Μήνυμα 112: Εκκενώστε τώρα προς Αθήνα



Ανεξέλεγκτο είναι το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που προέκυψε από την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Κινείται απειλητικά κατακαίγοντας τους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής και 100 μέτρα από την κοινότητα Κρυονερίου.

Οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν.

Πριν από λίγο το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής: Αν βρίσκεστε στην Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.

Ηδη τα διόδια της Ε.Ο Αθηνών Λαμίας είναι ανοικτά και ελεύθερα για τους κατοίκους που εκκενώνουν.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, έπιασε φωτιά εντός της ρεματιάς στην περιοχή των Αδάμων και η φωτιά καίει άκαυτο δάσος, ενώ περιμετρικά υπάρχουν καμμένα.

Μάλιστα στις 14:30 υπήρξε ενημέρωση για δεύτερη αναζωπύρωση στο ίδιο ρέμα, στις παρυφές του Κρυονερίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει σε τμήμα εντός των πρώην βασιλικών κτημάτων και μάλιστα γύρω στις 16:00 υπήρξαν πληροφορίες ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα κοντέινερ με τους βασιλικούς θησαυρούς, δηλαδή εντός του ιστορικού πυρήνα του κτήματος.

Στον χάρτη της Google μπορείτε να δείτε τα μέρη που φαίνεται πως κινδυνεύουν από τη φωτιά, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι.