Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αυτός είναι ο «λογιστής» που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αθήνα!



Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 32χρονου απατεώνα, μέλους εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Ο «λογιστής» ο οποίος συνελήφθη στις 20-9-2017 στις Αχαρνές από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου ονομάζεται Φλώρος Δημήτριος του Σωτήρη και της Χρυσούλας, γεννηθείς στις 29-8-1985 στην Αθήνα.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-775637 του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ζωγράφου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Βύρωνα και το Τμήμα Ασφάλειας Αγίας Παρασκευής, η παραπάνω εγκληματική ομάδα εξαπατούσε ηλικιωμένους ανθρώπους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, προσέγγιζαν στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι διάφορες ιδιότητες (λογιστής, εφοριακός, ασφαλιστής κλπ) ή φιλική σχέση με συγγενικά τους πρόσωπα, τα έπειθαν να επιβιβαστούν στο όχημα τους και στη συνέχεια, αφού τα μετέφεραν στις οικίες τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Αγίας Παρασκευής.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 32χρονος.