Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυτό είναι το σπίτι της τραγωδίας στην Κρήτη! Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο σύζυγος



Μέσα σε λίγα λεπτά «γράφτηκε» μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές τραγωδίες των τελευταίων χρόνων στη Σητεία όταν η 32χρονη Κατερίνα στραγγαλίστηκε. Για το φονικό, συνελήφθη ο σύζυγός της… Στο διπλανό δωμάτιο, ήταν τα δύο αγοράκια τους. 18 μηνών και 6 μηνών…

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η κοπέλα περνούσε δύσκολες στιγμές δίπλα στον άντρα της καθώς η παράφορη ζήλια του δημιουργούσε προβλήματα στο ζεύγος αλλά και την ίδια, ενώ η Κατερίνα είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 36χρονο…

 
Η 32χρονη την περίοδο των Χριστουγέννων συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο αυτή τη ζωή. Πήρε τα παιδιά της, εγκατέλειψε τον σύζυγό της και πήγε στο σπίτι της μητέρας της. Σε αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στην Απάνω Γειτονιά της Σητείας, βρήκε τον θάνατο.

 

 

 

Ο μοιραίος καβγάς

Η 32χρονη Κατερίνα βρισκόταν χθες στο δήμο Σητείας καθώς εργαζόταν στον τομέα πρασίνου ως συμβασιούχος. Ωστόσο, το μεσημέρι ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της για να πάει στο σπίτι καθώς έπρεπε να πάει να εμβολιάσει το παιδί της. Όταν πήγε στο σπίτι την πήρε ο σύζυγός της τηλέφωνο και άρχισαν να καυγαδίζουν. Το τηλέφωνο έκλεισε, ωστόσο ο 36χρονος πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στο σπίτι της πεθεράς του.

Μπήκε μέσα και ο καβγάς συνεχίστηκε ενώ σε κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και ο σύζυγος φέρεται να τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας και να την σκότωσε. Μάλιστα, στο διπλανό δωμάτιο βρίσκονταν τα δύο παιδιά τους ενώ η μητέρα της 32χρονης έλειπε από το σπίτι.

 

 

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο 36χρονος σύζυγος

Αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Νεαπόλεως ο 36χρονος για τον στραγγαλισμό της εν διαστάσει συζύγου του. Ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, δεδομένου ότι τα δύο μωρά του ζευγαριού βρίσκονταν στο διπλανό δωμάτιο τη στιγμή που η 32χρονη μητέρα τους άφηνε την τελευταία της πνοή.

Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Έτσι, την ερχόμενη Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

 
 
Σύνδεσμός μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου: “Άλλο ένα έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας στη Σητεία!”

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

“Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού», δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της «αθέατης βίας» που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την «αδυναμία» εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!”

 

Πηγή: cretapost