Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυτά είναι τα νέα όπλα των κουκουλοφόρων: Επικίνδυνα ακόμα και για πρόκληση θανάτου (Φωτό)



Για σοβαρό κίνδυνο ζωής έκαναν λόγο αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, τρία άτομα χρησιμοποίησαν φονικά πυροτεχνήματα με δραστικό βεληνεκές έως και 50 μέτρα μιας χρήσης, εξαπολύοντας τουλάχιστον 25 βολές εναντίον τους.

Μόλις τελείωσε η συγκέντρωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από αυτούς του κυλίνδρους με την αναγραφή «μασούρι καντήλι» και τους μετάφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Παράλληλα εξετάζεται βίντεο τηλεοπτικών σταθμών και ενημερωτικών ιστοσελίδων προκειμένου να διακρίνουν χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Να σημειωθεί πως περίπου 200 ήταν τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, όπως επεσήμαναν στελέχη της αστυνομίας.
 
Οι ζημιές που προκάλεσαν
 

Στα Χαυτεία έσπασαν τα τζάμια καταστήματος αλυσίδας φούρνων, στην Πλατεία Κλαυθμώνος έσπασαν τα τζάμια οχήματος τηλεοπτικού σταθμού, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Σταδίου έσπασαν τα τζάμια κοσμηματοπωλείου, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώθηκαν φθορές σε 13 ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό στο Πανεπιστήμιο.  

Στη συνέχεια μία ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που φυλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο επίλογος των καταστροφών γράφτηκε στον Λόφο του Στρέφη.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια επεισοδίων και καταστροφών δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή.