Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αττική: Χειροπέδες σε 11 άτομα που έκλεβαν αυτοκίνητα



Υπόθεση που αφορά στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία έκλεβε αυτοκίνητα από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσε στο Ζεφύρι και στις Αχαρνές, παρουσίασε σήμερα ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες κλοπής αυτοκινήτων που έχουν δράσει στη χώρα μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζαφείρης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, στο Ζεφύρι, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι 10 είναι Ρομά και ο ένας υπήκοος Ρουμανίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 117 περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών, ενώ εκτιμάται από την Αστυνομία ότι η σπείρα αποκόμισε από την εγκληματική δραστηριότητά της, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων.