Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Aσυλο από την Ελλάδα ζητούν 17 Τούρκοι που πέρασαν με φουσκωτό στις ΟινούσσεςΤην ώρα που το θέμα της έκδοσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών έχει δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, έρχεται μια ακόμα περίπτωση να δημιουργήσει ένταση. 

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών, δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι αφού περισυλλέγησαν ασφαλείς, μεταφέρθηκαν στη Χίο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στη ΒΙΑΛ. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 17 δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς από την Τουρκία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται υπό δίωξη στη χώρα τους για τα πολιτικά τους φρονήματα και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. 

Οι 17, οδηγούνται στο λιμάνι του Πειραιά για να καταθέσουν τα αιτήματά τους για πολιτικό άσυλο.

 

Πρόκειται για επτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά, οι οποίοι σε πρώτη φάση όπως προείπαμε μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΒΙΑΛ στη Χίο όπου ταυτοποιήθηκαν.

Υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι κι ότι φοβούνται για τη ζωή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι ελληνικές Αρχές θα ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία στη διαχείριση των αιτημάτων για άσυλο.