Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Άρση μέτρων: Προς επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στις 15 Ιουνίου



Τα επόμενα βήματα για την ολική επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας μετά το lockdown θα ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στη λειτουργία των γυμναστηρίων και τις παραλίες, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και η θετική εξέλιξή τους επιτρέπουν την επίσπευση του ανοίγματος των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 15 Ιουνίου αντί στις 29 Ιουνίου. Θα λειτουργήσουν ωστόσο με περιορισμούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σήμερα.

Σημειώνεται ότι είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος παρέμενε σε αναστολή λειτουργίας, την ώρα που επιτρεπόταν η άθληση σε εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα επιτήδειοι να πραγματοποιούν ομαδικά προγράμματα σε ανοιχτούς χώρους φοροδιαφεύγοντας.

Επίσης, θα επιτραπεί και πάλι η μουσική στα beach bar από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς και η πώληση αλκοολούχων ποτών, αλλά θα παραμείνει η απαγόρευση της κατανάλωσής τους στο χώρο του bar.

Όσον αφορά την κατανάλωση ροφημάτων στις παραλίες, οι λουόμενοι βάσει της ΚΥΑ θα μπορούν να καταναλώνουν τόσο ροφήματα όπως ο καφές και οι χυμοί όσο και αλκοολούχα ποτά, χωρίς να επιτρέπεται εντούτοις η παραμονή τους στο μπαρ.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται πλέον, η παρασκευή ροφημάτων όπως καφέ, χυμό, κ.λπ. αλλά εξακολουθεί η απαγόρευση για την αναμετάδοση μουσικής, η διοργάνωση εκδηλώσεων και η χρήση του μπαρ για την παραμονή των πελατών.

Με βάση την απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.

Ταυτόχρονα επιτρέπεται η λήψη τροφίμων και ποτών σε μορφή πακέτου και delivery ενώ όσον αφορά τις δραστηριότητες απαγορεύονται εκδηλώσεις και ομαδικά αθλήματα.

Από τις 8 Ιουνίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα νυχτερινά κέντρα, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο.