Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άρση μέτρων: Καταργήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανακοινώσεις σήμερα για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους



Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών στην χώρα μας υπό τον… φόβο και της μετάλλαξης «Δέλτα».

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου ‘Ακης Σκέρτσος.

Στις 19.30 ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» για την Παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς μάσκες, σε κλειστούς χώρους. Βλέπε: Κινηματογράφους, θέατρα, συνοικιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ. 
Επιπλέον αναμένεται να διευκολυνθούν να κάνουν μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ.

Δεν αναμένεται πάντως να υπάρξουν διαχωρισμοί ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη, για την είσοδο σε καταστήματα, σούπερ-μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, νοσοκομεία, και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου θα ακολουθούνται οι κανόνες που θεσπίζει η πολιτεία για τους κλειστούς χώρους.

Τέλος, σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις οι ίδιες πηγές λένε ότι εφόσον οι ιδιοκτήτες επιλέξουν να δέχονται όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, τότε θα απαιτείται η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.