Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Άρωμα νίκης στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νίκης Κεραμέως



Mε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση άνω των 1.500 ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 1/7, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Υποψήφιας Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο του Βορείου Τομέα της Β' Αθήνας, Νίκης Κεραμέως, στο κατάμεστο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι.

Στην εκδήλωση, ο πρώτος λόγος δόθηκε στην κοινωνία, μέλη της οποίας προλόγισαν την κυρία Κεραμέως με τα πιο θερμά λόγια.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κ. Παύλος Τσίμας συντόνισε την βραδιά, καθώς δήλωσε ότι τρέφει ειλικρινή εκτίμηση στο πρόσωπο της Νίκης Κεραμέως.

Πρώτο κάλεσε στο βήμα τον κ. Νίκο Καντεράκη, μαθηματικό εν ενεργεία εδώ και 39 χρόνια και καθηγητή της κυρίας Κεραμέως στο Λύκειο, ο οποίος εξήρε το ήθος και τη φιλομάθειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν η μόνη μαθήτρια που εμπιστευόταν να στείλει για να πάρει τα θέματα του διαγωνίσματος από το φωτοτυπικό, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα κρυφοκοιτάξει.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Εκάβη Βαλλερά, ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου μαζί με τη Νίκη Κεραμέως και άλλες τρεις νεαρές επαγγελματίες, οι οποίες το 2012 αποφάσισαν να συστήσουν τον οργανισμό που «παντρεύει» πλεόνασμα από εταιρείες και ιδιώτες με ανάγκες κοινωφελών ιδρυμάτων. Η κυρία Βαλλερά υπογράμμισε την επιμονή, τη στοχοπροσήλωση και την αποτελεσματικότητα της κυρίας Κεραμέως στην κοινωνική προσφορά και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Αναφέρθηκε, δε, σε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο άλλαξε το τοπίο της κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα. Η κυρία Κεραμέως ανέλαβε τo 2014 πρωτοβουλία και συνέταξε αναλυτική πρόταση, η οποία οδήγησε τελικά στην απαλλαγή των δωρεών σε είδος για κοινωφελείς σκοπούς από τον ΦΠΑ, με την ψήφιση σχετικού νόμου από την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή ήταν και η αφορμή γνωριμίας της με τον τότε Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Επόμενος ομιλητής ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος απευθύνθηκε στο ενθουσιώδες κοινό αναφερόμενος στις οικογενειακές καταβολές της κυρίας Κεραμέως και τη νομική κληρονομιά που φέρει το όνομά της, που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. Το ήθος και οι αξίες μίας νέας πολιτικού «που υπόσχεται πολλά» μπορούν να συμβάλουν σε μία αλλαγή πορείας στον τόπο.

Η Νίκη Κεραμέως έλαβε κατόπιν το λόγο. Ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, τους ομιλητές, την οικογένεια, τους συνεργάτες της, τους εθελοντές. Κυρίως, όμως, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει και τις σημαντικές ευκαιρίες που της έχει δώσει από την αρχή της θητείας του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, που της άνοιξε το δρόμο για την κεντρική πολιτική σκηνή, εντάσσοντάς τη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Ιανουάριο του 2015. Η κα. Κεραμέως δήλωσε πολύ αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας, κυρίως μετά το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου. Ανέδειξε την εξαιρετική ευκαιρία για βαθιές τομές στη χώρα, αναφερόμενη ενδεικτικά σε έξι τομείς: στην Οικονομία, την Δικαιοσύνη, την Υγεία, το Δημογραφικό, την Ασφάλεια, την Παιδεία. «Πιστεύω ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και να δουλέψουμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους. Πιστεύω στη χώρα μας, στις δυνατότητές της, στο ανθρώπινο δυναμικό της», δήλωσε και καταχειροκροτήθηκε. «Και πιστεύω βαθιά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, στο τιμόνι μιας ισχυρής, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης» όλων των Ελλήνων, με ανοιχτή οικονομία, ως κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία πλούτου, με ανοιχτούς θεσμούς, με ασφάλεια για όλους τους Έλληνες. «Θέλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για αυτές τις βαθιές τομές. Θέλω να βοηθήσω και εγώ για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη χρυσή αυτή ευκαιρία. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο, ζητώ την ψήφο σας, ζητώ την στήριξή σας» είπε κλείνοντας την ομιλία της.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συγκινημένος, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, στο γεγονός ότι την επέλεξε για τη μαχητικότητα, τη μεθοδικότητα και τις γνώσεις της, αλλά και στην υπερηφάνεια που αισθάνεται για την εξέλιξή της στην πολιτική ζωή της χώρας.