Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απόπειρα αυτοκτονίας επιχείρησε μετανάστης στη Μόρια Λέσβου (Βίντεο)



Τέρμα στη ζωή του επιχείρησε να βάλει ένας μετανάστης στο hotspot στη Μόρια της Λέσβου. Στο χώρο φιλοξενούνται μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, οι οποίοι υπάγονται στο καθεστώς επανεισδοχής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ένας μετανάστης από το Πακιστάν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του ανεβαίνοντας σε στύλο της ΔΕΗ όπου και απειλούσε να πέσει προκειμένου να τερματίσει το δράμα που ζει.

Ο ίδιος ανεβασμένος στον στύλο φωνάζει για την ελευθερία του αλλά και την μη επαναπροωθηση του στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες πείστηκε να κατέβει από τον στύλο χάρη στην παρέμβαση του κόσμου αλλά και των υπευθύνων του κέντρου κράτησης.

Οι μετανάστες φέρονται να είναι θορυβημένοι και ενδεχομένως κινητοποιημένοι ώστε να μην δεχθούν να υπαχθούν στο καθεστώς επανεισδοχής στην Τουρκία.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα φανερώνοντας ότι υπάρχει και δυσπιστία εκ μέρους των μεταναστών για το περιεχόμενο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά ενδεχομένως και μια έμμεση προτροπή από γνώστες των νομικών λεπτομερειών προς τους μετανάστες να πιέσουν με κάθε τρόπο για να πετύχουν την παραμονή τους στην Ελλάδα, ακόμα και με την κατάθεση αίτησης για τη χορήση ασύλου.