Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Απογοήτευση Καραμανλή για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας



Πολύ απογοητευμένος είναι ο Κώστας Καραμανλής  από τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες όχι τόσο σε πολιτικό, αλλά σε επίπεδο καθημερινότητας. 

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέβαλε κάθε δυνατή  προσπάθεια ασκώντας πιέσεις εντονότατες ώστε να  αποφευχθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

Και τούτο  διότι η κυβέρνηση του το  2007 ήταν εκείνη που έδωσε το δικαίωμα σε δεκάδες χιλιάδες  ανθρώπους να αποκτήσουν ένα  «κεραμίδι» με άτοκα  στεγαστικά δάνεια και μάλιστα  είχε νομοθετήσει   αυστηρό προστατευτικό  πλαίσιο για την προστασία τους. 

Μετά το 2009  όταν  αποχώρησε από την ηγεσία της παράταξης,  ο  Καραμανλής   ζητούσε κάθε φορά από τους εκάστοτε  κυβερνώντες να μην καταργήσουν τον  νόμο επιτυγχάνοντας  έτσι την κατά καιρούς επέκταση του.  

Χθες τα 15 από τα 20 σπίτια που «βγήκαν στο  σφυρί» ήταν πρώτες  κατοικίες  και μία  εξ' αυτών εκπλειστηριάστηκε για  χρέος μόλις  30.000 ευρώ. 

Συνομιλητές του επισημαίνουν  ότι  θα μπορούσε να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη καθώς το  άθροισμα των χρεών  ιδιοκτητών πρώτης   κατοικίας  είναι ελάχιστα σε  σχέση με τους τεθέντες  στόχους που έχουν  θέσει οι τροϊκανοί.