Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απίστευτη "έμπνευση": Ανδρας στην Καλαμάτα "έστησε" το θάνατό του για να γλιτώσει το δάνειο!



Με πέντε χρόνια φυλάκιση «φιλοδώρησε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Ελληνα κατηγορούμενο που έφτιαξε ψεύτικα χαρτιά για το θάνατό του, για να μην πληρώσει το δάνειο στην τράπεζα!

Με άλλα τόσα χρόνια -αλλά και οι δύο με αναστολή- καταδικάστηκε ο μικρότερος αδελφός του, ο οποίος δεν είχε δασκαλευτεί καλά και όταν ο ληξίαρχος Καλαμάτας ρώτησε πού είχαν θάψει το νεκρό, δεν ήξερε και πιάστηκε στη... φάκα. 

Τα δύο αδέλφια, έμποροι στην Αγία Τριάδα, καταδικάστηκαν για χρήση πλαστών εγγράφων με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και η αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους δόθηκε από το δικαστήριο με τον όρο να τεθούν υπό επιτήρηση.  

Η... πρωτότυπη για τα χρονικά του τοπικού Κακουργιοδικείου υπόθεση ξεκίνησε από ένα στεγαστικό δάνειο 128.000 ευρώ, που ο «νεκρός» δυσκολευόταν να πληρώσει.

«Πήγαινα στην Κάτω Αχαγιά με το τρένο και έκλαιγα, ήρθε ένας τύπος δίπλα μου να βοηθήσει...», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στην απολογία του. Για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως αυτός «ο τύπος», του πρότεινε με μια αμοιβή 250 ευρώ να του εξασφαλίσει μια παράταση για την πληρωμή του δανείου.

Πολύ μετά, κι αφού ρίξανε την αμοιβή στα 150 ευρώ, ο ξένος τον δασκάλεψε -κατά τα λεγόμενα του κατηγορουμένου- να πάρει ένα χαρτί βεβαίωσης του θανάτου του από έναν γιατρό και να το καταθέσει στο Ληξιαρχείο ένας συγγενής του, ο οποίος μετέπειτα θα προσκόμιζε στην τράπεζα την επίσημη ληξιαρχική πράξη θανάτου του και το δάνειο θα το ξεπλήρωνε η ασφαλιστική! Ελα όμως που η τράπεζα απαίτησε και το πιστοποιητικό θανάτου από τον γιατρό, κι ενώ όλα είχαν πάει καλά ο αδελφός του ο οποίος ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να τον... ξεκάνει, χρειάστηκε ένα μήνα μετά να επιστρέψει στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας.

Ο ληξίαρχος, για κακή τους τύχη, φάνηκε πιο έξυπνος, τον προβλημάτισε γιατί να θέλει και το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου αφού είχε ήδη πάρει την ληξιαρχική πράξη και ρώτησε πού έθαψαν τον μακαρίτη. Ο αδελφός πιάστηκε απροετοίμαστος κι έτσι ο ληξίαρχος -όπως κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο- έψαξε τον γιατρό στην Πάτρα που είχε υπογράψει τη βεβαίωση: Όμως, είχε αποδημήσει εις Κύριον πολύ πριν τον κατηγορούμενο! 

Μετά ήταν θέμα χρόνου να καταλήξουν τα δύο αδέλφια με χειροπέδες στην Ασφάλεια Καλαμάτας, όπου εν τω μεταξύ είχε παραδοθεί και δοθεί εντολή από το Ληξιαρχείο για την καταστροφή της η ταυτότητα του «νεκρού»!