Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Απεγκλωβίστηκαν τρία μικρά αρκουδάκια που είχαν παγιδευτεί σε κανάλι στην Φλώρινα



Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός τριών μικρών αρκούδων, οι οποίες παγιδεύτηκαν σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του Δήμου Φλώρινας.

Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, αφού ενημερώθηκε στις 11:50 π.μ. από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρία μικρά αρκουδάκια είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς, με επικεφαλής την Προϊσταμένη της, ενεργοποίησε αμέσως την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδα. Τα τρία μικρά αρκουδάκια, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους. Η Δασική Υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.