Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στο «εδώλιο» ο Κορκονέας



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στο εδώλιο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αφήνει η άσκηση αναίρεσης κατά της επίμαχης απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο λόγος άσκησης της αναίρεσης είναι η παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον πρώην ειδικό φρουρό, που τον οδήγησε εκτός φυλακής, καθώς «έσπασαν» τα ισόβια και του επιβλήθηκε ποινή 13 ετών, σημαντικό μέρος της οποίας είχε εκτίσει και μπόρεσε να αποφυλακιστεί. Ειδικότερα, είχε συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκανε ως έγκλειστος.

Στο σκεπτικό αναφέρεται πως υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκής αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Πλέον, η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και στην περίπτωση που η απόφαση είναι θετική, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα πρέπει να εκδικαστεί εκ νέου ως προς την παροχή ελαφρυντικού, δηλαδή δεν θα κριθεί ξανά η ενοχή του ή μη, αλλά ουσιαστικά το αν πρέπει να του δοθεί ελαφρυντικό που θα προσδιορίσει ανάλογα και την ποινή του, σύμφωνα με το ethnos.gr