Σάββατο 30 Μαΐου 2020 -
Μερική συννεφιά

20 °C

Σήμερα, 30. Μαΐου 2020

Αντιδρά η ΝΔ στη μετονομασία του ΑΠΕ σε «Πρακτορείο» - Ερώτηση 53 γαλάζιων βουλευτώνΑντίθετη στο ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) είναι η Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών:

Η διοίκηση του ΑΠΕ σχεδιάζει να αλλάξει την ονομασία του Πρακτορείου Είδήσεων, αν δεν το έχει ήδη κάνει», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και σημειολογικά και πολιτικά.

«Μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο εκπρόσπωπος της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, 53 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Επικρατείας Ν. Παππά και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, αντιδρώντας στην πρόθεση - απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΕ-ΜΠΕ να αλλάξει το λογότυπο του πρακτορείου, αφαιρώντας από αυτό το δεύτερο συνθετικό, δηλαδή το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».

«Επισημαίνεται σχετικά ότι η αλλαγή του λογότυπου σημαίνει ουσιαστικά αλλαγή της ταυτότητας του Πρακτορείου. Η διαγραφή της φράσης «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», γεννά εύλογα ερωτηματικά, καθώς η φράση αυτή εμπερικλείει όλη την ιστορία της Β. Ελλάδας και η διαγραφή της προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ιστορική μνήμη», αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών.

«Δεδομένου ότι η απάντηση που δόθηκε στη σχετική καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας από τη Διοίκηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν κρίνεται ικανοποιητική, καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Πρακτορείου της 16ης Μαΐου και να απαντήσουν γιατί κρίθηκε αναγκαία και τι εξυπηρετεί η αλλαγή λογότυπου σε αυτήν τη χρονική περίοδο», καταλήγουν οι βουλευτές.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, τόνιζε:

To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων προχώρησε στον επανασχεδιασμό του λογότυπού του, προβάλλοντας τη λέξη-κλειδί «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ», διατηρώντας όμως, ταυτόχρονα, στο σήμα του και μάλιστα με πιο ευδιάκριτους χαρακτήρες την ονομασία-κληρονομιά του, «ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ».

Ταυτόχρονα, διατηρεί ως ηλεκτρονική διεύθυνση το www.amna.gr όπως και το www.ana-mpa.gr, καθώς αποτελούν κατοχυρωμένη ονομασία του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ στο διαδίκτυο.

Είναι σαφές, ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής της ιστορικής ονομασίας του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου, αλλά, αντίθετα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, τιμώντας την ιστορία του, επενδύει στο αύριο με μία σειρά νέων, καινοτόμων υπηρεσιών, με τις οποίες στρατηγική μας επιλογή είναι να αναδείξουμε τον εθνικό και διεθνή χαρακτήρα του Πρακτορείου και τη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας.