Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Άνθρωποι ενός «κατώτερου θεού» – Οικογένεια στο Βόλο ζει σε πάρκο..



«Δεν θέλουμε χρήματα, ούτε ελεημοσύνη. Θέλουμε ένα παλιό σπίτι για να έχει στέγη η οικογένειά μας». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε χθες η κ. Βασιλική Μπελιοπούλου την κατάσταση που βιώνει η οικογένειά της την τελευταία εβδομάδα. Μαζί με τον άνδρα της και τον 12χρονο γιο τους δεν έχουν στέγη και κοιμούνται έξω από το σπίτι όπου τους έγινε έξωση ή στο πάρκο της Χιλιαδούς, στη Γιάννη Δήμου.

Η κ. Μπελιοπούλου, δεν ζητάει βοήθεια, αλλά ένα παλιό σπίτι με φθηνό ενοίκιο έως 150 ευρώ για να μπει μέσα η οικογένειά της. Είναι μητέρα πέντε παιδιών, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα, και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά είναι διατεθειμένη να στερηθεί τα πάντα για να έχουν στέγη τα παιδιά της.

Η οικογένεια έμεινε σε ένα σπίτι στην οδό Γιάννη Δήμου από το 2015 και λάμβανε επιδότηση ενοικίου. Σύμφωνα με τον σύζυγό της Κώστα Κουλούρη, το 2017 η οικογένεια πλήρωσε τα ενοίκια με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβε. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ενοίκιο είχε οριστεί στα 230 ευρώ και το 2018 δεν μπόρεσε να δώσει χρήματα στον ιδιοκτήτη της κατοικίας.

Άνθρωποι ενός «κατώτερου θεού» - Οικογένεια στο Βόλο ζει σε πάρκο

Ο κ. Κουλούρης δουλεύει στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Τα χρήματα που λαμβάνει κάθε μήνα η επταμελής οικογένεια είναι περίπου 800 ευρώ (μισθός συμβασιούχου και επιδόματα παιδιών) και από το ποσό αυτό πρέπει να καλυφθεί η σίτισή τους, τα φάρμακά τους και τα έξοδα μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 150 ευρώ για το ενοίκιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2019 η οικογένεια χρειάστηκε αρκετά χρήματα λόγω προβλημάτων υγείας.

Από το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια ζει χάρη στη βοήθεια λίγων ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν. Όπως δήλωσε το ζευγάρι, προτιμούν να μη φάνε και να συγκεντρώνουν τα χρήματα προκειμένου να τα καταβάλουν όταν βρεθεί κάποιο σπίτι.

Πατέρας, μητέρα και ο 12χρονος γιος πέρασαν τα προηγούμενα βράδια στο πάρκο. Εκεί άλλωστε περνούν και όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Μαζί τους έχουν και τρία σκυλιά ενώ πρόσφατα ανέλαβαν και την φροντίδα επτά νεογέννητων κουταβιών. Όπως μαρτυρούν οι ίδιοι, ο αριθμός των σκύλων είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε στο παλιό μας σπίτι. Θέλουμε τα πράγματά μας. Δεν έχουμε ούτε ρούχα να φορέσουμε. Πήρα το λάστιχο από τη βεράντα για να πλυθώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας και δήλωσε τυχερός που έχει χρήματα η οικογένεια εξαιτίας των επιδομάτων . «Τα δύο παιδιά φιλοξενούνται σε σπίτια γνωστών» πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε πως το μόνο που ήθελε ήταν προθεσμία για να μπορέσω να βρει άλλο σπίτι.

Η κ. Μπελιοπούλου σημείωσε πως δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τα ζώα της στον δρόμο, αλλά δεν δέχονται τα σκυλιά. Αυτές τις ημέρες για το φαγητό των σκύλων φροντίζουν υπάλληλοι σούπερ μάρκετ προσφέροντας κονσέρβες.

«Όταν ήρθε ο κλητήρας στο σπίτι, του ζήτησα να μην κάνει τίποτα γιατί έψαχνα για άλλο σπίτι προκειμένου να βάλω τα πράγματά μου. Άλλαξε τις κλειδαριές και έβγαλαν τα παιδιά έξω» σημείωσε ο κ. Κουλούρης.
Με το αντρόγυνο επικοινώνησε την Παρασκευή η πρόεδρος στην ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου Σοφία Χάλαρη, προσπαθώντας να βρεθεί δομή ή ξενοδοχείο άμεσα για να μείνει εκεί η οικογένεια μέχρι να βρεθεί πιο μόνιμη λύση.

Πηγή: e-thessalia.gr