Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ανησυχία για νέο κύκλο αίματος στη νύχτα μετά την εκτέλεση Στεφενάκου



Εξ επαφής εκτελέστηκε με το καλάσνικοφ ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος από τους δράστες της δολοφονίας στο Χαϊδάρι. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αρχικά τον πυροβόλησαν από τη θέση του συνοδηγού, αλλά οι σφαίρες δεν διαπέρασαν τα αλεξίσφαιρα τζάμια, και πήγαν από τη θέση του οδηγού, άνοιξαν την πόρτα και τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο και στο σώμα.

Πρόκειται για μια δολοφονία που δημιουργεί την ανησυχία σε αστυνομικές πηγές ότι θα ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος αίματος στον κόσμο της νύχτας, όπως μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο Alpha.

«Θέλανε να τον τελειώσουν μία και έξω και γι’ αυτό το έκαναν μία και έξω. Χτυπήσανε από τη δεξιά πλευρά και μετά από την αριστερή του άνοιξαν την πόρτα, του δώσανε εξ επαφής», δήλωσε ο συνεργάτης του Β. Στεφανάκου, Π. Μαυροειδής στον τηλεοπτικό σταθμό.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως οι δράστες εκτέλεσαν ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου. Ήταν έμπειροι και αποφασισμένοι, χτύπησαν και εξαφανίστηκαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν μια στιγμή που ο Στεφανάκος εμφανίστηκε χαλαρός. «Κάποιες προφυλάξεις τις έπαιρνε. Τώρα ήταν και ανέμελος λιγάκι. Πολλές φορές αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και δεν είμαστε πάντα με συνοδούς και γι’ αυτό την πάτησε», ανέφερε ο συνέταιρός του.

Το κίνητρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ήταν το «ξαναμοίρασμα» της νύχτας, καθώς, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της πίτας από τα πολλά κέρδη που διακινούνται. Μάλιστα, επέλεξε έναν εντυπωσιακό τρόπο για να εκτελέσει τον Στεφανάκο, στην περιοχή του, θέλοντας ουσιαστικά να πει «το αφεντικό είμαι εγώ».

Δολοφονίες από το παρελθόν, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας Στεφανάκου, υλικό από κάμερες ασφαλείας και άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι τα δεδομένα που ερευνούν οι Αρχές για να καταλήξουν στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του.