Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 20. Σεπτεμβρίου 2021

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της φωτιάς και στη Μεσσηνία: Κατευθύνεται προς το βουνό στη ΜέλπειαΗ φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας στην Μεσσηνία, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν έξι κοινότητες: Τους Αγίους Θεοδώρους, το Μοναστηράκι, τον Βράχο, το Παραπούγκι, το Καρνάσι και το Δεσύλλα.

Η φωτιά επεκτάθηκε αστραπιαία και δεν άργησε να στραφεί προς το Διαβολίτσι, με τις τελευταίες πληροφορίες του messinialive.gr να αναφέρουν πως πλέον καίει δασική έκταση στο βουνό Τετράζιο – Αγριλόβουνο με πολλές εστίες και μεγάλο μέτωπο με ανοδική πορεία, σε δύσβατη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις για να ανακόψουν πιθανή πορεία προς κατοικημένες περιοχές ενώ όπως ενημέρωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης, εξηγώντας του την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η ευρύτερη περιοχή. Το θέμα το παρακολουθεί στενά και νωρίς το πρωί θα γίνει εκτίμηση για να σταλούν εναέρια μέσα.