Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανατριχιαστική εικόνα: «Η θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του»



«Επειδή αυτή η θέση έμεινε κενή γιατί κάποιος δεν γύρισε στη μητέρα του, σήμερα άδειασαν και οι υπόλοιπες…».  Το συγκινητικό μήνυμα γραμμένο στο χέρι, είναι κολλημένο σε μια άδεια θέση στο αμφιθέατρο στη Φυσικομαθηματική Σχολή της Αθήνας, που τελεί υπό κατάληψη, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπου πολλοί από τους νεκρούς ήταν φοιτητές.

Στις 12 το μεσημέρι, Φοιτητικοί Σύλλογοι, της Αθήνας,  διοργανώνουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ σε αρκετές σχολές πραγματοποιούνται καταλήψεις. Κινητοποίηση θα γίνει στις 18:30 και στη Θεσσαλονίκη.

Μαύρα πανιά στις σχολές

Από το πρωί σήμερα σε κατάληψη έχουν προχωρήσει οι φοιτητές σε Φιλοσοφική, Νομική, Φυσικό – Μαθηματικό, σε σχολές του ΠΑΔΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Οι φοιτητές έχουν τοποθετήσει μαύρα πανιά στις εισόδους.

  

«Βράζουμε από οργή! Νεκροί φοιτητές!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και καλεί «με κλειστές σχολές συμμετέχουμε στις μεγάλες φοιτητικές – μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις».

Παγωμάρα και βαρύ πένθος έχει σκεπάσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς πολλοί φοιτητές τους επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Το τρένο, το οποίο είχε κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ήταν γεμάτο με νεαρούς ανθρώπους και φοιτητές των Πανεπιστημίων της πόλης, οι οποίοι επέστρεφαν στην κανονικότητα μετά από ένα τριήμερο χαλάρωσης και διασκέδασης για την Καθαρά Δευτέρα.

Αγωνιώδεις κλήσεις μέσω social media κάνουν από τις πρώτες ώρες που έμαθαν ότι τα ονόματα των αγαπημένων τους δεν ήταν στη λίστα των τραυματιών, συγγενείς και φίλοι όσων επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης.