Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανακοίνωση της ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου



Αποπνικτική σήμερα η ατμόσφαιρα – Ζέστη, σκόνη από την Αφρική και βροχές θα «συνθέσουν» το σκηνικό του καιρού – Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Παιχνίδια μέσα στον Μάιο κάνει ο καιρός. Από τη μία η θερμοκρασία κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και από την άλλη σημειώνονται βροχές ή καταιγίδες. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα αναμένεται αποπνικτική καθώς σκόνη από την Αφρική θα «σκεπάσει» πολλές περιοχές της χώρας.

 

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικούς όμβρους κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά, βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το μεσημέρι με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία τοπικά 5 στα νότια 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Γρήγορα από τα νότια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στην Κρήτη ανατολικοί τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Δευτέρα (21/05) αρχικά στα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 α πρόσκαιρα τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.