Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αμισθί η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» - Στη Βουλή οι αποφάσεις



Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τον ρόλο της Γιάννα Αγγελοπούλου στην επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η ανακοίνωση της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» που θα ετοιμάσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 προκάλεσε σήμερα κριτική από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος υπάρχουν ρυθμίσεις για τον συγκεκριμένο οργανισμό και ρώτησε τον κ. Γεραπετρίτη γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και μετά να ανακοινωθεί ο επικεφαλής του οργανισμού, δηλαδή η κυρία Αγγελοπούλου.

 

Συμβουλευτικός ρόλος - Η Βουλή θα παίρνει τις αποφάσεις

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι συμβουλευτική προς τον πρωθυπουργό με προτάσεις και δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν, αλλά την τελική κρίση και τις αποφάσεις θα έχουν η Βουλή και η κυβέρνηση. Οι αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι συμβουλευτικές, δεν υπάρχει αποφασιστική, λειτουργική αρμοδιότητα της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Χωρίς μισθό ή αποζημίωση

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί. Συνολικά, η επιτροπή δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς τα μέλη της θα εγκατασταθούν σε δημόσιο κτίριο.