Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

All senses gastronomy: Σ' αυτό το εστιατόριο πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλες σου τις αισθήσεις για να γευτείς τα πιάτα



Mία μοναδική ιδέα ήρθε από την αρχιτεκτονική ομάδα  anastasis SOTOVIKIS + B, των Αναστάση Σοτοβίκη και της Κωνσταντίνας Μπάτζιου που αρχικά δημιούργησαν την γαστρονομική ιδέα που ονόμασαν «σπίτι». Ένα οικείο και καθημερινό εστιατόριο που θα εξυπηρετούσε κάθε γειτονιά με σεβασμό στην ποιότητα και την απλότητα. Συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική τους ιδιότητα, την αγάπη τους για τη δημιουργία αλλά και τη γαστρονομική τους εμπειρία προσφέρουν στο κοινό το "all senses gastronomy", ένα εστιατόριο με τίτλο "γαστρονομική ανάταση όλων των αισθήσεων".

"Με γνώμονα τα  βιώματα των παιδικών μας χρόνων όπου το επίσημο κάλεσμα για γεύμα στο σπίτι απαιτούσε μια ενορχήστρωση από τον αριθμό και τη σύνθεση  των καλεσμένων, την επιλογή του φαγητού, την επιμέλεια του χώρου, την επιλογή της μουσικής, το άρωμα των φρέσκων λουλουδιών και το σερβίρισμα των πιάτων που συντελλούσαν στην διέγερση όλων των αισθήσεων, αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε όλα τα παραπάνω συναισθήματα σε έναν μοναδικά διαμορφωμένο χώρο. Πρόκειται για μία «γαστρονομική εμπειρία» διάρκειας 150 λεπτών που συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις προσφέροντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στους παραβρισκόμενους» μας λένε χαρακτηριστικά  οι αρχιτέκτονες και δημιουργοί του concept.

Το μενού που περιλαμβάνει 24 πιάτα με συνδυασμούς raw και slow food έχει επιμεληθεί  ο διεθνούς φήμης  Δανός Chef  Ronny Emborg που έχει στο βιογραφικό του 2 star mishcellin degree  λανσάροντας  το concept Sensory Kitchen (Η κουζίνα των αισθήσεων) όπου οι καλεσμένοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν όλες τις αισθήσεις τους για να απολαύσουν τα πιάτα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ενώ chef de cuisine είναι η Δανή Trine Viborg Frausing. Τις οπτικοακουστικές προβολές έχουν επιμεληθεί καλλιτεχνικά μαζί με τους αρχιτέκτονες του project η ομάδα indigo view με σκηνοθέτη τον Θοδωρή Παπαδουλάκη βραβευμένο για την σκηνοθεσία της τηλεοπτικής σειράς "Το νησί".

 Δείτε το βίντεο