Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλεξανδρούπολη: «Καμπάνα» για κακοποίηση σκύλου



Βαθιά θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη ένας 38χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, αλλά και πρόστιμο 5.000 ευρώ, για την άγρια κακοποίηση ενός σκύλου που διέπραξε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης!

Για κακή τύχη του απάνθρωπου δράστη, μεταξύ όσων τον είδαν να χτυπάει αλύπητα το άτυχο ζώο έξω από το υποκατάστημα μιας τράπεζας, το μεσημέρι της Κυριακής, ήταν και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα και από εκεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Αφού του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία και το δικαστήριο τον καταδίκασε την Δευτέρα.

Για ανάλογες παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς, αλλά και του νόμου περί όπλων, συνελήφθη ένας 61χρονος το πρωί της Δευτέρας σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του τμήματος Αστερουσίων και της Ο.Π.Κ.Ε.. Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας για τον σκύλο του, που δεν έφερε και ηλεκτρονική σήμανση. Στο σπίτι του 61χρονου κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο μαχαίρια και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, αφού πρώτα του βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή κειμένου: 

protothema