Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλαβάνος: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι σίτερ



Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την στάση του απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο άνθρωπος που του άνοιξε τον δρόμο για την πρωθυπουργία ορίζοντάς τον ως διάδοχό του στην ηγεσία του Συνασπισμού χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «πρωθυπουργό με γερμανίδα μπέιμπι σίτερ».

Ο Αλ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε «ποιος βρίσκεται πιο δεξιά η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ;», και συνέχισε λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά παρά μόνο ότι την πρόσβαλε και την απαξίωσε. Έχει πάρει μέτρα χειρότερα από τη ΝΔ, όπως η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους ξένους».

Συνεχίζοντας την σκληρή κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ήρθε η καγκελάριος της Γερμανίας που είναι η αρχιτέκτονας των σχεδίων της Τρόικας που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Το θέμα είναι να μιλάει ένας πρωθυπουργός και να λέει ότι «μέχρι εδώ είναι το όριό μας»».

Στην ερώτηση που του έγινε για το τι ήταν αυτό που άλλαξε τον Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε «η γοητεία της εξουσίας» και υπενθύμισε ότι λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας του Συνασπισμού είχε φύγει «προειδοποιώντας για την πορεία που έγινε χειρότερη από αυτή που προέβλεπα».

Ο Αλέκος Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη, επίσης, ότι «είναι τόσο εκφυλισμένο το κοινοβούλιο και δεν αποκλείεται είτε από το Ποτάμι είτε από τους ΑΝΕΛ να υπάρξει πλειοψηφία είτε στη Συμφωνία των Πρεσπών είτε στην ψήφο εμπιστοσύνης».

«Το θέμα είναι ότι οι εκλογές έρχονται, μπορεί να τις πάει μέχρι τον Οκτώβριο. Να βρούμε μια λύση που ένας πρωθυπουργός θα λέει καλωσήλθατε κυρία Μέρκελ αλλά θέλουμε 1-2-3 πράγματα» κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού «η κυρία Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας. Έρχεται σε μια χώρα που αμφισβητείται η δυνατότητα πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει εκλογική περιόδος».

«Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε από τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επανάσταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν» συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος.