Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο δικηγόρος της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο



Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για δεκαετή φυλάκιση μιας 53χρονης καθαρίστριας δημοτικού σχολείου του Βόλου, επειδή όπως αποδείχθηκε, εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού, από το 1996 μάεχρι και το 2014, τα συνδικάτα εργαζομένων ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της από τις φυλακές της Θήβας.

Εξελίξεις όμως υπάρχουν και στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. Ο δικηγόρος της 53χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο

Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Αρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της,ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε 15ετή φυλάκιση ενωσε δεύτερο βαθμό, η ποινή της μετατράπηκε σε 10 χρόνια, χωρίς αναστολή.