Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 -
Μερική συννεφιά

21 °C

Σήμερα, 16. Ιουλίου 2019

Άγριος ξυλοδαρμός δασκάλου στο Δροσερό ΞάνθηςΈνα άκρως, βίαιο και σαφώς καταδικαστέο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο του Δροσερού Ξάνθης, όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια ένας δάσκαλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ», διασταυρωμένες και από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου ο άτυχος εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε την Πέμπτη λίγη ώρα μετά το συμβάν στην χειρουργική κλινική.

Ένα περιστατικό για το οποίο δεν υπήρξε (σ.σ: μέχρι χθες το μεσημέρι) επίσημη ανακοίνωση όπως επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος, το οποίο ωστόσο αποτελεί την «σταγόνα» που ξεχειλίζει το «ποτήρι» για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο Δροσερό, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που φεύγουν και με υλικές ζημιές στα οχήματά τους.

«ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ»

Ειδικότερα σε ο,τι αφορά τον ξυλοδαρμό του δασκάλου, η «Θ» επικοινώνησε (διασταυρώνοντας της αποκλειστικές πληροφορίες της) με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλο ο οποίος ανέφερε επακριβώς ότι «ο εκπαιδευτικός εισήχθη την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική με κρανιοεγκεφαλικά θέματα και σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Δεν είναι σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο οι γιατροί του νοσοκομείου τον κράτησαν, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα πάρει εξιτήριο».

ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος, μπορεί να μην έλαβε ακόμη επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό, ωστόσο σε δηλώσεις του στην «Θ», εφόσον ενημερώθηκε άτυπα και ο ίδιος, δεν παρέλειψε να καταδικάσει στο σύνολό τους παρόμοια περιστατικά, δηλώνοντας ότι σαφώς και μετά το σχετικό επίσημο έγγραφο, ο Διδασκαλικός Σύλλογος θα προχωρήσει σε ανάλογη ανακοίνωση, με την οποία σαφώς θα καταδικάσει τέτοιες «πρακτικές».

 

ΔΗΜ. ΝΤΟΥΜΟΣ: «ΒΑΡΒΑΡΗ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε επακριβώς ότι «καταδικάζουμε την βάρβαρη, αποτρόπαια και εγκληματική αυτή πράξη. Δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί που μάχονται για το καλό των παιδιών να δέχονται επιθέσεις και να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από γονείς που θεωρούν ότι τα σχολεία είναι «κτήμα» τους. Σαφώς και ως Διδασκαλικός Σύλλογος θα βγάλουμε ανάλογη ανακοίνωση, ωστόσο δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με το τι ακριβώς έγινε».

 

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…ΚΤΗΜΑ ΤΟΥΣ»

«Ενημερώθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αιμάτωμα κάτω από το μάτι. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο Υπουργός Παιδείας, όταν είχε σκοτωθεί ένα παιδάκι από μια «αδέσποτη» σφαίρα σε ένα περιστατικό με εμπλοκή ΡΟΜΑ, είχε πει ότι θα λάβουν μέτρα για τους ΡΟΜΑ, ότι θα μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη κλπ. Μάλιστα εμείς είχαμε θέσει θέμα στον τότε Υφυπουργό Παιδείας κ. Βαξεβανάκη και εγώ προσωπικά του είχα ζητήσει να γίνει κάτι στο Δροσερό και νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Όλα ξεκινούν από την παιδεία και την εκπαίδευση. Θα πρέπει να γίνουν νέα σχολεία και νηπιαγωγεία, θα πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για ένταξη ΡΟΜΑ και κυρίως το Δροσερό να μην είναι «άβατο» από πλευράς αστυνόμευσης και να υπάρχουν και κοινωνικά προγράμματα. Θα βγάλουμε ανακοίνωση, μετά από την επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Αυτό είναι αποτρόπαιο, βάρβαρο και εγκληματικό. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί να φοβούνται να πάνε στο σχολείο, επειδή υπάρχουν κάποιοι γονείς που θεωρούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς «κτήμα» τους». Είχαν εξαγγείλει μέτρα για τους ΡΟΜΑ, αλλά δυστυχώς έμειναν όλα στα…χαρτιά».