Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αγρίνιο: Πλημμύρες και κατολισθήσεις από το πέρασμα του "Μπάλλου"



Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε περιοχές των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου.Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Όσον αφορά στο Μεσολόγγι, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπερχείλισε το ρέμα Αγριλιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

 Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Μετά την Αττική, όπου δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα για σχεδόν 24ωρα, η κακοκαιρία «Μπάλλος» έδειξε χθες τα δόντια της και σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Κακοκαιρία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο - Εγκλωβίστηκε  οικογένεια - Pelop.gr | Ειδήσεις νέα Πάτρα

Στο έλεος του “Μπάλλου” και η Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες και καταστροφές στο  Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και την Ηλεία (pics&vid) | Debater

Δραματικές ώρες, έζησαν οι κάτοικοι στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά την υπερχείληση ρέματος στην περιοχή καθώς χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων από τις οικίες τους.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά Μέσα.