Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Αγρια κόντρα Αδωνι Γεωργιάδη - Τέρενς Κουίκ για την εξεταστική



Υπάρχουν δύο βασικές αιτίες για να γίνει η εξεταστική επιτροπή ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού σταθμού στήριξης, (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο εξάμηνο του 2015, υποστήκαμε ζημία 100 δισ. ευρώ και οι δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι η ζημία την ίδια χρονική περίοδο υπερβαίνει τα 86 δισ. ευρώ είναι αληθές ή ψευδές; Γιατί δεν θέλετε να έρθετε με τα στοιχεία σας στην επιτροπή και να αντιπαλέψετε; διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο κ. Γεωργιάδης.

Συνεχίζοντας, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «την περίοδο εκείνη ζούσαν σε φανταστικό κόσμο», ενώ αναφέρθηκε προσωπικά στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, λέγοντας, ότι το 2015 διαδήλωνε έξω από την Γερμανική πρεσβεία εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ και θεωρούσε τους δανειστές τοκογλύφους, ενώ σήμερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξη, ότι εάν βγούμε στις αγορές θα δανειστούμε ακριβότερα από όσο δανειζόμαστε τώρα.

«Δεν λέτε τίποτε για το εγκληματικό PSI που κατέστρεψε τη χώρα, ούτε για εκείνους που καλούσαν τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες», απάντησε ο κ. Κουίκ.