Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Aγρια δολοφονία 39χρονου Ελληνοκύπριου στο Σίδνεϊ - Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι



Σοκαρισμένος είναι ο ελληνισμός του Σίδνεϊ από την άγρια δολοφονία ενός Ελληνοκύπριου που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στο σπίτι του στο προάστιο Riverstone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Νέου Κόσμου που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο 39χρονος Κυριάκος Κούρτης (Kevin Kourtis) πέθανε από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε όταν μια ομάδα πέντε ατόμων εισέβαλε στο σπίτι του. Τα μέλη της συμμορίας πιστεύεται ότι φορούσαν μάσκες, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ. Η 43χρονη φίλη του Κούρτη φέρεται να ήταν επίσης στο σπίτι την ώρα της εισβολής αλλά δεν τραυματίστηκε.

Λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε δυο νεαρούς ηλικίας 16 και 17 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος πηδώντας από τον φράχτη στο πίσω μέρος του σπιτιού του θύματος. Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν την Δευτέρα ενώπιον της δικαιοσύνης για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα αν το θύμα γνώριζε τους δράστες, ενώ συνεχίζει τις έρευνές της και για τους άλλους τρεις καταζητούμενους. Σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS o Κούρτης γεννήθηκε στην Αυστραλία αλλά ο πατέρας του καταγόταν από τον Άγιο Αμβρόσιο της Κερύνειας στην Κύπρο.

Το θύμα εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στο χωριό της μητέρας του, τα Λύμπια. Στην Αυστραλία επέστρεψε πριν από έξι χρόνια περίπου, ανέφερε η SBS.