Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Άγκυρα προς Π.Καμμένο γιατί αποκάλυψε ότι οι 2 στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν σε ενέδρα: «Ασόβαρος και επικίνδυνος»



Ο Π.Καμμένος στη συνέντευξή του την Τετάρτη στον Realfm 97,8 δήλωσε: «Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν».

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως «οι ισχυρισμοί του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου, σε τηλεοπτικό κανάλι (σ.σ. ραδιόφωνο, έχουν κάνει λάθος εκ παραδρομής), ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στη χώρα μας επειδή παραβίασαν τα σύνορα, ήταν μία πράξη που έγινε κατόπιν εντολής του αξιότιμου Προέδρου μας, αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα της ανεύθυνης και ασόβαρης συμπεριφοράς του εν λόγω ατόμου».

«Σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη νομική διαδικασία έχει δοθεί εγκαίρως η απαραίτητη ενημέρωση προς την ελληνική πλευρά.

Παρόλα αυτά, με διαρκώς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρεί το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, ενώ από την άλλη αρνείται να εκπληρώσει τις δίκαιες και νόμιμες προσδοκίες μας όσον αφορά στους προδότες που βρίσκονται εκεί (στην Ελλάδα) και συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που έγινε μέσω του εκπροσώπου του, Χαμί Ακσόι.

«Αυτό μόνο ως μία σκηνοθετημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης προς άλλη κατεύθυνση μπορεί να εκληφθεί», καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι Τούρκοι.

Φυσικά η ανακοίνωση των Τούρκων δεν αντέχει σε καμία κριτική. Το λάθος της ελληνικής πλευράς είναι πως από την αρχή δεν είχαν ανακοινώσει ότι πρόκειται περί ενέδρας και έπρεπε ακριβώς έτσι να καταγγέλλεται στο διεθνή παράγοντα.