Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άγιο Όρος: Βρέθηκαν σώοι οι δύο προσκυνητές



Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο προσκυνητών στο Άγιο Όρος, για τους οποίους είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το πρωί του Σαββάτου.Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω, εντοπίστηκαν από τις ομάδες που τους αναζητούσαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, είχε τονίσει πως οι δύο προσκυνητές «αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία», τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες.

Οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους. Σημειώνεται ότι οι δύο Ουκρανοί μαζί με άλλους έξι συμπατριώτες τους είχαν ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο της Παναγίας, εξαιτίας όμως της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, αποκόπηκαν από την ομάδα τους και έστριψαν σε λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν.

Οι υπόλοιποι όταν διαπίστωσαν την απουσία τους ειδοποίησαν τις αρχές στις 8.30 χθες βράδυ και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους στην οποία συμμετείχαν 14 αστυνομικοί 8 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και μοναχοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκαν οι οικείοι τους καθώς και οι ουκρανικές προξενικές αρχές.

ΠΗΓΗ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / ΑΠΕ ΜΠΕ