Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023 -

Άδωνις για τη φράση Κασσελάκη «πρώτα ο Θεός»: Δεν σχολιάζω άλλο, ορκίζομαι να συγκρατηθώ ως τη ΔευτέραΈνα λάθος έκανε μιλώντας από την Καβάλα, ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την θέση του για διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

«Πρέπει να υπάρξει σταδιακή μετάβαση προς έναν διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Αυτή γενικά είναι η προσέγγισή μου» είπε αρχικά, για να προσθέσει: «Τα υπόλοιπα θα τα βγάλουμε ως σχέδιο, πρώτα ο Θεός». Αμέσως αντελήφθη το οξύμωρο του πράγματος και γέλασε, λέγοντας: «Λάθος έκφραση, τέλος πάντων».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε αρνητικά, σε ανάρτησή του, αυτή την τοποθέτηση και ...ορκίστηκε να συγκρατηθεί ως τη Δευτέρα:

« Προσπαθεί να το παίξει αριστερός και ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους/Εκκλησίας κλπ ο @skasselakis και το «σχέδιο» του για να το επιτύχει το αναθέτει στον Θεό… «πρώτα ο Θεός»….δεν σχολιάζω άλλο ορκίζομαι να συγκρατηθώ μέχρι την Δευτέρα ορκίζομαι…αλλά και αυτόν το παρακαλώ μην με φέρνει στα όρια μου άνθρωπος είμαι και γώ… », έγραψε.