Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

εκκαθαρισεις



Νέο κύμα εκκαθαρίσεων στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές εξεδίωξαν σχεδόν 4.000 υπαλλήλους από τις δημόσιες υπηρεσίες, τον στρατό και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με έκτακτο διάταγμα που δημοσιεύει σήμερα η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.



Εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Περισσότεροι από 90.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί

Οι τουρκικές αρχές έχουν απολύσει περισσότερους από 90.000 δημόσιους υπαλλήλους που έκριναν ύποπτους για διασυνδέσεις με τους πραξικοπηματίες του Ιουλίου στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων, οι οποίες --σύμφωνα με τους επικριτές της κυβέρνησης-- έχουν διευρυνθεί ώστε να στρέφονται εναντίον όλων των πολιτικών αντιπάλων του προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Εν μέσω πογκρόμ εκκαθαρίσεων η Τουρκία χτίζει 175 νέες φυλακές

Εν μέσω των μαζικών διώξεων και συλλήψεων που έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές σε συνέχεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές θα κατασκευάσουν 175 νέες φυλακές το 2017, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.



Να ξεκινήσουν οι εκκαθαρίσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ζητούν οι θεσμοί

Η επόμενη μέρα χιλιάδων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους με κόκκινα δάνεια που φτάνουν τα 60 δισ. από τα συνολικά 108 δισ. των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης που θα έχουν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σταθάκης και στελέχη της ΤτΕ και του ΤΧΣ με τους δανειστές.