Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

«Ζέσταμα» με Κίνα (105-80) ενόψει Τουρκίας η Εθνική



Μία Εθνική ομάδα αποφασισμένη, συγκεντρωμένη και πάνω απ΄ όλα ψύχραιμη, έκανε περίπατο απέναντι στην Κίνα με 105-80 στο δεύτερο ματς του Προολυμπιακού τουρνουά της Βιτόρια και πέρασε ως δεύτερη από τον Α΄ όμιλο στα νοκ άουτ ματς, όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Τουρκία τα ξημερώματα της Κυριακής (4/07).

 

Η «γαλανόλευκη», όπως και με τον Καναδά, έδειξε πάρα πολύ καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μπορεί να ηττήθηκε στο φινάλε από τον «οικοδεσπότη» του τουρνουά, αλλά με την Κίνα, η οποία με δύο σερί ήττες αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν αδύνατο να συμβεί το ίδιο.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη, με τους διεθνείς να μην δίνουν κανένα δικαίωμα στους αντιπάλους τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και να φτάνουν άνετα στο στόχο τους.

Η ελληνική ομάδα, πλέον, θα τα παίξει όλα για όλα με τους Τούρκους, που πέρασαν άνετα το εμπόδιο της Τσεχίας, σε ματς που ο νικητής του θα προκριθεί στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά. Σαφώς και οι γείτονες δεν έχουν καμία σχέση με την Κίνα, αλλά η Εθνική ομάδα έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ παρά τις τεράστιες απουσίες της και να κοντράρει στα ίσια όλες τις ομάδες που συμμετέχουν.

Από τα πρώτα λεπτά η «γαλανόλευκη» έδειξε τις διαθέσεις της με την Κίνα. Ήταν πάρα πολύ καλή αμυντικά, ενώ και στην επίθεση είχε σωστές επιλογές, με τον Καλάθη να οργανώνει άψογα το παιχνίδι, τους Παπαγιάννη και Μήτογλου να κυριαρχούν στην ρακέτα, ενώ σημααντικές βοήθειες έδωσαν όλοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο.

Το ματς είχε ουσιαστικά τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο, όταν η Εθνική μπήκε στ΄ αποδυτήρια με το +20 (52-32.). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, δεν έδωσε κανένα εύκολο καλάθι στους Κινέζους, που μείωσαν αρχικά σε 56-40, αλλά και πάλι η Εθνική ξέφυγε με +22, για να κλείσει η τρίτη περίοδος στο 76-59.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τελευταία περίοδος με την «γαλανόλευκη» να μην κατεβάζει ταχύτητα και να ξεπερνά τους 100 πόντους.

Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 21 πόντους, με 14 τελείωσε το ματς ο Σλούκας, ενώ από 12 πόντους πέτυχαν οι Μήτογλου και Κασελάκης.