Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βασίλης Σπανούλης τραυματισμός: Ξανά στο χειρουργείο ο αρχηγός του Ολυμπιακού..



 Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον τραυματισμό του αρχηγού του Ολυμπιακού. Στις εξετάσεις που έγιναν, ο Βασίλης Σπανούλης διαγνώσθηκε πως υπέστη ρήξη περονιαίων τενόντων δεξιάς ποδοκνημικής. Πρόκειται για το ίδιο σημείο που είχε χτυπήσει και την περσινή χρονιά. Όπως είναι κατανοητό, ο «V-Span» θα χρειαστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, χωρίς να είναι ακόμη γνωστός και ο χρόνος της αποθεραπείας του. Υπενθυμίζουμε ο «ερυθρόλευκος» αρχηγός υπέστη τον συγκεκριμένο τραυματισμό στην αναμέτρηση της περασμένης Τρίτης ενάντια στην Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να επισπεύσει και τις διαδικασίες για την απόκτηση ενός γκαρντ, καθώς ο Ολυμπιακός έχει μείνει αυτή την στιγμή μόνο με τους Κόνιαρη και Μπόλντγουιν. Υπενθυμίζεται ότι ο Σπανούλης είχε χάσει και πέρυσι ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν.


Ο τραυματισμός του αρχηγού του Ολυμπιακού ήρθε σε μια πολύ άσχημη χρονικά στιγμή, καθώς συνδυάστηκε και με τον τραυματισμό του Ρότσεστι, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα και το επιτελείο του να βγουν στην αγορά για την απόκτηση ενός παίκτη.

Την φετινή χρονιά ο Σπανούλης έδειξε πως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση, ακόμη και στα 37 του, ενώ στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην πρώτη θέση των σκόρερ της Euroleague.

Βασίλης Σπανούλης, ο πρώτος σκόρερ της Euroleague

Η Euroleague θέλοντας να τιμήσει τον θρύλο Βασίλη Σπανούλη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των σκόρερ στην συγκεκριμένη διοργάνωση, ετοίμασε σχετικό αφιέρωμα με καλάθια του αρχηγού του Ολυμπιακού.

 Ο Σπανούλης την φετινή χρονιά αγωνιζόταν μέσο όρο 24.38, έχοντας 11.3 πόντους και 4.6 ασίστ, πιστοποιώντας ότι όσα χρόνια και εάν περάσουν... η τέχνη δεν ξεχνιέται!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην αναμέτρηση κόντρα στην Ζενίτ έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της διοργάνωσης που ξεπερνάει τους 30 πόντους, καθώς είχε σημειώσει 31 πόντους, χωρίς ωστόσο να έρθει το διπλό.