Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

UEFA: Κινδυνεύει άμεσα να χάσει την 17η θέση η Ελλάδα



Εβδομάδα που θα πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα είναι η τρέχουσα για τις ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς και οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας (Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) γνώρισαν ισάριθμες ήττες σε Champions και Europa League αντίστοιχα.

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε ένα βαθμό στην ειδική βαθμολογία της UEFA και είναι πιθανό από την 17η θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή με 25.000 βαθμούς να «κατρακυλήσει» ακόμη και στην 20ή. 

Πλέον οι Τσεχία (24.800β.), Ελβετία (24.725β.) και Κροατία (24.075β.) απειλούν να ξεπεράσουν την Ελλάδα στην κατάταξη, καθώς την τελευταία αγωνιστική των δύο διοργανώσεων της UEFA μόνο ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «32» του Europa League, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά τις προχθεσινοβραδινές τους ήττες από Μπράγκα (4-2) και Ομόνοια (2-1) αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League.

Οι χώρες που θα βρεθούν στην 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα εκπροσωπηθούν από τέσσερις ομάδες τη σεζόν 2022/2023, μία στο Champions League (Β΄ προκριματικό), καμία στο Europa League και τρεις στο Europa Conference League (Β΄ προκριματικό).

 Aπό την 18η έως την 28η θέση, ο πρωταθλητής θα παίξει στον Α΄ προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση, καθώς και η Κυπελλούχος, θα ξεκινήσουν από τον Β΄ προκριματικό του Europa Conference League.