Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 27. Φεβρουαρίου 2021

Τσιτσιπάς: «Θέλω να κάνω μεγάλα πράγματα και εκτός τένις»«Θέλω να εξελιχθώ, να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, όχι μόνο στο χώρο του τένις, αλλά έξω από αυτό. Μέσω της μουσικής, του vlogging, της φωτογραφίας, μέσω της δημιουργίας εταιρείας, πράγματα σαν αυτά, μπορώ να συνδέομαι με ανθρώπους, να μοιράζομαι ιδέες. Το βλέπω ως κάτι πολύ θετικό, λαμπρό για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, απλά να μπορείς να δημιουργείς χώρο ή μέρος που θα επιτρέπει την ανθρώπινη εξέλιξη», τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σαιτ του Roland Garros.

«Ξέρω ότι η καριέρα μου είναι σπουδαία, έχω κάνει μερικά καλά πράγματα στο τένις, όμως προφανώς είμαι στο ξεκίνημα και έχω μπροστά μου πολλά τουρνουά και ευκαιρίες. Προσπαθώ να βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Εντάξει, παίζω τένις αλλά αν μπορώ να έχω επιρροή ή να προσφέρω κάτι εκτός τένις, θα ήθελα να συγκεντρωθώ σε αυτό. Είτε παίζω καλά, είτε όχι, είναι στη φύση μου, είναι μέρος του εαυτού μου».

Και εξήγησε: «Θέλω να εξελιχθώ, να κάνω μεγαλύτερα πράγματα, όχι μόνο στο χώρο του τένις, αλλά έξω από αυτό. Μέσω της μουσικής, του vlogging, της φωτογραφίας, μέσω της δημιουργίας εταιρείας, πράγματα σαν αυτά, μπορώ να συνδέομαι με ανθρώπους, να μοιράζομαι ιδέες. Το βλέπω ως κάτι πολύ θετικό, λαμπρό για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, απλά να μπορείς να δημιουργείς χώρο ή μέρος που θα επιτρέπει την ανθρώπινη εξέλιξη».

Ακόμα είπε «Η νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στο χώμα ή στο Roland Garros, θα ήταν ένας όμορφος στόχος. Όλοι θα το ήθελαν αυτό, ειδικά εγώ. Είναι τόσο δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις, είναι τόσο σταθερός, με απίστευτο μαχητικό πνεύμα. Θεωρώ και τον εαυτό μου μαχητή, όμως αυτός είναι σε άλλο επίπεδο, ασύγκριτος. Αυτός, λοιπόν, θα ήταν ένας ρεαλιστκός στόχος, χωρίς να ζητάω πολλά».

Σχετικά με την πανδημία «Νιώθω ότι η ζωή έχει μείνει ακίνητη. Δεν υπάρχει εξέλιξη, τίποτα δεν προχωράει μπροστά και αυτό με στενοχωρεί. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόση μοναξιά, ότι θα ήμουν μέρος μια γενιάς που θα ζούσε κάτι τέτοιο. Υπάρχει, όμως, πάντα η θετική πλευρά. Δεν υπάρχει μόνο η σκοτεινή πλευρά. Πάντα πρέπει να κοιτάς τα πράγματα που σε κάνουν χαρούμενο, τα απλά πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι πάντα γεμάτος επιτυχίες, τρόπαια και λεφτά. Απλά να εκτιμάς τον εαυτό σου, αυτά που μπορείς να κάνεις, τις αξίες, τους ανθρώπους γύρω σου, τις δικές τους αξίες και να είσαι ευχαριστημένος με αυτά».