Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Τσιτσιπάς: «Μακάρι να πετύχω τα μισά από αυτά που έχει κάνει ο Τζόκοβιτς»



Κανένα παράπονο από την εμφάνισή του απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Σέρβο στον τελικό του Roland Garros, ο 23χρονος πρωταθλητής στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε για να φτάσει στη νίκη, στην «παρθενική» του παρουσία σε τελικό Grand Slam.

«Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, τα έδωσα όλα» είπε μεταξύ άλλων και στάθηκε στην... επιστροφή του Τσζόκοβιτς μετά το εις βάρος του 2-0: «Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος αν καταφέρω να φτάσω στα μισά απ΄ όσα έχει κάνει στην υπόλοιπη καριέρα μου».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας που τον υποστηρίζει: «Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μια πολύ μεγάλη "μάχη" σήμερα, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα, με όλες μου τις δυνάμεις. Έπαιξα πρώτη φορά σε έναν μεγάλο τελικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα.

Ο Νόλε, όμως μας έχει δείξει πόσο μεγάλος πρωταθλητής είναι και πόσο σπουδαίες εμφανίσεις μπορεί να κάνει. Πρέπει να πω ότι εμπνέομαι από όσα έχει πετύχει και θα ήμουν ευτυχισμένος ακόμη και αν καταφέρω να πετύχω τα μισά στην υπόλοιπη καριέρα μου.

Είναι μια ομαδική προσπάθεια, μπορεί να φαίνονται μόνο οι αθλητές, όμως υπάρχει και μια μεγάλη ομάδα πίσω μας. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα με τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο.

Η ομάδα μου με στήριξε, με βοηθά να φτάσω στους στόχους μου, είναι μια δύσκολη επιδίωξη και ευχαριστώ το Ρολαντ Γκαρός για δύο υπέροχες εβδομάδες. Ελπίζω να επιστρέψω και να χαρίσω ξανά ένα ωραίο θέαμα στον κόσμο».